Koronavírus: nem lehet fellélegezni, növekedhet a betegek száma

Fotó: Koncz Márton - Origo -
járvány Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hiába az enyhítések, a járvány nem ért még véget, további megbetegedésekre lehet számítani.

Müller Ceília elmondta, a járvány egyelőre nem ért véget, de a védekezés második szakaszába léptünk. A magyar egészségügy felkészült a betegek ellátására, akiknek száma növekedhet a következő hetekben.
Az enyhítések szabadabb mozgást tesznek lehetősé, de hatását folyamatosan figyelik majd, és ennek megfelelően hozzák meg az intézkedéseket. Ha szükséges, változtatnak a stratégián. - mondták el a sajtótájékoztatón.

Az operatív törzs figyelmeztet: nem lehet még fellélegezni. Fotó: Koncz Márton - Origo

Az országos tisztifőorvos elmondta, a fertőzöttek 62 százaléka és az elhunytak 63 százaléka budapesti vagy Pest megyei, ennek tükrében hozták meg a legújabb döntéseket.
Az operatív törzs továbbá arról is beszélt, nagy erőkkel zajlik az egészségügyi dolgozók képzése és az önkéntesek oktatása. Összesen 23 ezren jelentkeztek, ebből 5000 orvos, 14 500 ápoló és orvostanhallgató, illetve 1900 civil. Közülük 18 ezren már sikeres záróvizsgát is tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.