Koronavírus: egyre kevesebben fertőződnek meg és hunynak el a vírus következtében

Forrás: Shutterstock -
halál csökkenés koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mára virradóra jóval kevesebben fertőződtek meg koronavírussal. 

Újabb koronavírus-fertőzőtteket diagnosztizáltak, így hazákban 3598 főre nőtt a betegek száma, 3 újabb krónikus idős beteg hunyt el. Ezzel 470 főre emelkedett az elhuyntak száma. 1454-en gyógyultan távoztak a kórházból, az aktív fertőzöttek közül 539 fő szorul kórházi ápolásra, 29-en vannak lélegeztető gépen.

corona orvos doktor kórház Forrás: Shutterstock

"A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak" - áll a koronavírus.gov.hu mai közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.