Egy magyar fiatalkorú terrorcselekménnyel fenyegette az országot

Forrás: Shutterstock -
terror terrorfenyegetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németország, Japán és Magyarország is terrorfenyegetést kapott pünkösdhétfőre. A hatóságoknak csupán néhány napjuk volt felderíteni az esetet. Kiderült, egy kiskorú magyar fiútól jött a fenyegetés.

A fiatalkorú angol és arab nyelven kommunikálva adta ki magát terroristának. Május 27-én arról tájékoztatták a Terrorelhárítási Központot, hogy egy önmagát az Iszlám Államhoz kötő személy terrorcselekményt tervez Németország, Japán és Magyarország ellen pünkösdhétfőn. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ azonnal nyomozásba kezdett, hiszen alig volt pár napjuk az ügy felderítésére.

Egy magyar fiatalkorú terrorcselekménnyel fenyegette az országot (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Segítségükre volt a Eurojust, az Európai Unió bűnügyi együttműködési szerve és külföldi ügyészi illetve felderítő szervek is - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.
Május 29-ére sikerült beazonosítani a személyt, akitől a fenyegetés érkezett, amelyről kiderült, hogy nem valós.
A kiskorú magyar állampolgár elismerte tettét, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.