Meghosszabbították a Deák téri késelés gyanúsítottjainak letartóztatását

gyilkosság Deák tér késelés meghosszabbítás letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Feltehető, hogy ha szabadlábon maradnának, megszöknének vagy elrejtőznének hatóságok elől.

A Budai Központi Kerületi Bíróság két hónappal meghosszabbította annak a három férfinak a letartóztatását, akiket a Deák téren elkövetett emberölés kapcsán gyanúsítanak. A Fővárosi Törvényszék közölte: a megalapozott gyanú szerint a három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren. Az összetűzés során az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrt egy férfit, akit - miután az a földre került - egy másik gyanúsított többször fejbe is rúgott.

A harmadik férfi a társai cselekvését a jelenlétével biztosította. Ezt követően a késelő egy, a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette. A késeléssel gyanúsított férfi cselekménye bizonyítottság esetén több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének, míg a másik két terhelt cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az előbbi tíztől húsz évig terjedő - vagy életfogytig tartó - míg az utóbbi három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - írja a birosag.hu

Meghosszabbították a Deák téri késelés gyanúsítottjainak letartóztatását (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.