Lagzi Lajcsit Mexikóba hívták fellépni nem kevés pénzért, ám ő nem vállalta: "Nem a napi betevőre kell a pénz" - mondta.

Körülbelül 3,5 millió forintnyi dollárt utasított vissza egy legyintéssel Lagzi Lajcsi. Egy 80 fős magyar társaság hívta Mexikóba fellépni, amiért több mint 10 ezer dollárt ajánlottak a zenésznek, de Lajcsi nem akar utazni.

Lagzi Lajcsi legyintett a milliókraFotó: Polyák Attila - Origo

"Több mint tízezer dollárt ajánlottak fel, de egy percet sem gondolkodtam, azonnal visszautasítottam a felkérést. Nem a napi betevőre kell a pénz. Harmincöt éve járom a világot, évente negyven-ötvenezer kilométert utazom, s közel száz helyen lépek fel. A koronavírus-járvány alatt harminc fellépésem maradt el, de őszintén szólva egyáltalán nem bánom: boldogan mondtam le a milliókról azért, hogy a családommal lehessek" - mondta a Borsnak Lajcsi.

"Azt mondták, nem vagyok normális, hogy visszautasítottam ezt a 3,5 milliós fellépést. A megrendelőim sem akartak hinni a fülüknek, kérdezték, hogy akkor mennyi a díjam, bármit kifizetnek. Businessosztályon utaztam volna, ami alsó hangon is 7-800 ezer forint, plusz még két kollégám költségeit is állták volna, a lakhatásról és az ellátásról már nem is beszélve. Ezek körülbelül még kétmilliós kiadást jelentenek, szó se róla, mélyen a zsebükbe nyúltak volna, összesen több mint ötmilliót áldoztak volna ránk, de őszintén mondom, hogy nem tudtak volna annyit adni, hogy én ebben a helyzetben Dél-Amerikába utazzam. Egy közelmúltban történt tragédia ugyanis annyira elrettentett, hogy már nem kockáztatok. Egy barátom Indiában összeszedett valamilyen fertőzést, és 48 évesen meghalt. Nekem már nem ér ennyit a pénz. Az egészségem és a családom egészsége mindennél fontosabb. Már nem is vállalok annyit, mint régen, sőt még a budapesti fellépésszervező irodámat is felmondtam. Szeretnék nyugalomban élni a családommal, és vigyázni rájuk, ameddig csak lehet"- mondta.