Elfogták a budapesti autós ámokfutót, aki kocsival menekült a rendőrök elől

Forrás: Shutterstock -
üldözés rendőrség menekülés bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes dolog történt Budapest utcáin: ezért üldözte a rendőrség a 34 éves férfit. 

Az Alagút utcából indult az a közel 10 perces autós üldözés, melynek végén Ács András törzsőrmester és kollégája elkapták azt a sofőrt, aki a menekülése során 9 piroslámpán hajtott át, és összesen 93 büntetőpontot kapott. Mikor lekapcsolták, a 34 éves sofőr első reakciója az volt, hogy az édesanyjával szeretne beszélni.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A július 17-én este történt eset egyszerű rutin szondáztatásból indult, amit az autós megtagadott, hiába intették le az egyenruhások. Ám a rendőrök azonnal autóba pattantak és üldözőbe vették a sofőrt, amint rájöttek, hogy ő bizony egyáltalán nem tervez megállni. A közel 9 perces üldözés végén a férfit elkapták és előállították, aki önszántából beismerte, hogy ivott egy sört, amit a szonda is kimutatott. Mint kiderült, a férfi abban bízott, hogy el tud menekülni a rendőrök elől, de ez nem sikerült neki.

"Rosszul érintette, hogy elkaptuk, de mondtam neki, hogy legközelebb ne fogja menekülőre a dolgot, mert sokkal jobban jár, ha eleget tesz a rendőri intézkedésnek. Úgy legfeljebb százezer forint pénzbírságot kapott volna, így viszont a jogosítányát is jó időre be fogják vonni" - írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.