Koronavírus-járvány: szinte biztos, hogy lesz Magyarországon második hullám

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
hullám koronavírus-járvány Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Semmelweis Egyetem rektora elmondta, szinte biztosan lesz Magyarországon második hullám, de nem lehet úgy bezárni az országot, mint tavasszal.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla elmondta, hogy szinte biztosan lesz Magyarországon második hulláma a koronavírus-járványnak, ám azt több tényező is befolyásolja, hogy mikor. Az idő lehűlése, a gyerekek iskolakezdése is gyorsíthatja a vírus terjedését. Az azonban késlelteheti a második hullámot, ha az emberek betartják az intézkedéseket, például a maszk használatát. Úgy véli, hogy nem lehet úgy bezárni az országot ismét, mint tavasszal.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora Forrás: MTI/Kovács Tamás

Sváby András műsorában azt is elmondta, hogy a nyári meleg nem tesz jót a vírusnak, ez akkor is így van, ha az Öböl-menti országokban riasztóak a mutatók, ott ugyanis a nagy meleg elől zárt, légkondicionált térbe menekülnek az emberek, itt pedig nyáron is terjed a vírus. Ott, ahol kontinentális nyár van, és az emberek sok időt töltenek a szabadban, visszaszorult a fertőzés - írja az Infostart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.