Galambos Lajos fia úgy döntött, hogy ügyvéd lesz, fel is vették az ELTE jogi karára. Elhatározását csak erősítette az az éjszaka, amikor kommandósok törtek rájuk. A fiú nehezen dolgozta fel a traumát, pszichológushoz is kellett járnia. 

Lagzi Lajcsi rendkívül büszke fiára, István ugyanis felvételt nyert az ELTE jogi karára. A fiú már régen eldöntötte, hogy ügyvéd szeretne lenni, az az éjszaka pedig, amikor kommandósok verték ki ágyából megerősítette elhatározásában.

Lagzi Lajcsi fiát pszichológus kezelteFotó: Csudai Sándor - Origo

"István komolyan gondolta, hogy ügyvéd lesz és elsőre vették fel az ELTE jogi karára. Kimondhatatlanul büszke vagyok rá, és kitartást kívánok neki. Remélem, sosem lesz rá szükség, hogy bíróság előtt a hozzátartozóját kelljen képviselnie, de megnyugtat, hogy lesz jogász a családban. Istvánka akkor még csak tizennégy esztendős volt, és nem értette, a kommandósoknak honnan volt joguk ahhoz, hogy őt is kirángassák az ágyból. A házkutatás során a rendőrök azzal is megfenyegették a gyerekeimet, hogy a gyámhivatal fog gondoskodni róluk. Szerencsére erre nem került sor, de Istvánt sokáig rémálmok gyötörték, pszichológus is foglalkozott vele, ami csak erősítette benne az elhatározást, hogy ügyvédként az ilyen túlkapásoktól a családot meg kell védenie" - mondta Lajcsi a Blikknek.