Kiderült, hogy szükséges-e a maszkviselés az 5 éven aluli gyermekeknek

Forrás: AFP/Nikola Krstic/NurPhoto -
UNICEF maszkviselés WHO 5 éven aluli gyermekek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az UNICEF hétfői közleményükben kijelentette: Az 5 éves és annál fiatalabb gyermekeknek nem szabad maszkot viselniük a koronavírusjárvány idején.

"A korlátozottan rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a kisgyermekek nem annyira hajlamosak a fertőzésre, mint a felnőttek, bár több adat is azt sugallja, hogy ez a gyermekek életkorától függően is változhat" - nyilatkozta a WHO és az UNICEF közös közleményükben, melyben azt is kifejtették, hogy az 5 éven aluli gyermekeknek nem kellene maszkot viselniük.

„Az online találkozók és konzultációs folyamatok során összegyűjtött szakértői vélemények alapján az öt éven aluli gyermekeknek nem kellene maszkot viselniük a forrásellenőrzés érdekében"

- mondja ki a nyilatkozat.

Forrás: AFP/Nikola Krstic/NurPhoto

A WHO úgy gondolja, hogy a 6-11 év közötti gyermekek esetében kockázatalapú megközelítést kell alkalmazni, ami azt jelenti, hogy figyelembe kell venni, hogy mekkora a fertőzésveszély a környezetükben, a gyerek képes-e hatékonyan viselni a maszkot, tudja-e ezt felnőtt ellenőrizni, és hogy áll-e rendelkezésre elegendő maszk.

A 12 év felettieknek különösen abban az esetben kellene maszkot viselniük, ha a környezetükben nem biztosítható az egyméteres távolság az emberek között és nagy a fertőzésveszély.

Forrás: CNN

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.