Hajmaszk a csodálatosan ragyogó és erős tincsekért

hajpakolás hajápolás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az állandó festéssel, szárítással és vasalással nagy igénybevételnek tesszük ki a hajunkat, ezért érdemes időről időre egy kis extra táplálást bevetni, hogy egészséges és csillogó legyen a hajkoronánk. Íme, néhány otthon elkészíthető hajmaszk, amelyet a hajad meg fog hálálni. 

Az erős napfény komoly hatással van a bőrre, de a hajra is, emellett a festéssel, a szárítással, vasalással is folyamatos igénybevételnek tesszük ki a hajszálainkat. A hagyományos és mindennapos ápolás mellett ezért nem árt egy kis extra törődés a hajkoronánknak, hogy a tincseink erősek és ragyogóak maradhassanak.

A száraz haj táplálására

A mézből, tojásból és almaecetből készült maszk a száraz hajnak adhatja vissza a régi fényét. Nagyszerűen hidratálja és táplálja a szálakat,és ragyogást is biztosít. A méz segít lágyítani a durva tincseket, az almaecet pedig olyan tulajdonságokkal bír, melyek a hajszálak állapotát képesek javítani. A tojás pedig fehérjében gazdag, amire szintén nagy szüksége van az igénybevett hajnak.

A mézből, tojásból és almaecetből készült maszk a száraz hajnak adhatja vissza a régi fényét Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál méz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál almaecetet

Így használd:

Egy kis tálban keverd össze a hozzávalókat, amelyek aránya megduplázható a haj hosszától függően. 30-40 percig kell font hagyni a hajunkon a legjobb hatás elérése érdekében.

Hajápoló korpásodás ellen

A kókuszolajból, cukorból és illóolajból álló maszk kiválóan segít a korpásodás kezelésében, nem mellesleg ápolja is a tincseket. A cukor segít eltávolítani az elhalt sejteket a fejbőrről, a kókuszolaj és egy tetszőlegesen választott illóolaj, mondjuk a borsmentaolaj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.

A kókuszolajból, cukorból és illóolajból álló maszk kiválóan segít a korpásodás kezelésében Forrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál nyers finomítatlan kókuszolaj
  • 4 teáskanál nyerscukor
  • 5 csepp borsmentaolaj
  • 2 csepp teafaolaj

Így használd:

Zuhanyzás közben érdemes használni, a már megtisztított és nedves hajon, főleg a hajtöveken. Vigyük fel, masszírozzuk a fejbőrünkbe, majd a zuhanyzás idejére is hagyjuk rajta, a végén pedig öblítsük le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.