Ellepték a siklók a magyar család otthonát: menekülniük kellett

Forrás: MMTE/Halpern Bálint -
otthon sikló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erdei siklók leptek el egy igali családi házat, a tulajdonosok egyelőre kiköltöztek az otthonukból. Még nem tudják, pontosan hova fészkelték be magukat az állatok, de mielőbb szeretnék ismét birtokba venni a házukat. 

Mindenütt siklókba botlott az igali család otthonukban, de egyelőre nem tudják, honnan is jönnek az állatok. A fürdőszobába és a nyári konyhába is beköltöztek, a család pedig elkezdte

megbontani a melléképületeket, a nyári konyha födémét és még a kádat is, hogy kiderítsék, hova fészkelték be magukat a hüllők.

Mostanra már tetemes káruk keletkezett a bontásból, helyzetükön az sem segít, hogy a családfőnek egészségi állapota miatt nyugalomra lenne szüksége: az apát januárban újra kellett éleszteni, agykárosodást szenvedett. A szülők most gyerekeiknél húzták meg magukat, de remélik mielőbb visszatérhetnek otthonukba.

Siklók költöztek a család otthonába - Képünk illusztráció Forrás: MMTE/Halpern Bálint

A család a Duna-Dráva Nemzeti Park őrkerület vezetőjét, Szegvári Zoltánt hívta segítségül. "Több tíz erdei sikló jutott be az ingatlanba. Azt gyanítjuk, hogy a falon lévő repedésbe költöztek be, de nem tudjuk, milyen mélyek a járatok" - mondta a Sonline-nak Szegvári Zoltán. A levedlett bőrök 60-100 centis kifejlett példányoktól származtak. A fürdőszobában talált fiatal siklókat a településektől távol, kedvező élőhelyen szabadon engedte a szakember, aki elmondta, előfordul, hogy ingatlanokba telepednek be a siklók, de általában észrevétlenek maradnak, és tavasszal távoznak. Nem veszélyesek, nem terjesztenek semmilyen betegséget, és nem is támadnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.