Tragédia! Kenyérsütővel akartak fűteni, meghalt egy 5 éves kisgyerek

halál Miskolc lakástűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A felfoghatatlan tragádia még 2019 februárjában történt, amikor egy elektromos kenyérsütő okozott hatalmas tüzet, egy miskolci házban. Sajnos a tűzben meghalt a család, 5 éves gyermeke. Az ügyet azonban most fogja tárgyalni jövő héten másodfokon a Debreceni Ítélőtábla.

A két szülő négy gyereket nevelt. A házban a gázkazán biztosította a fűtést, a hideg téli napokon, de mivel rossz anyagi helyzetben kerültek, a gázért feltöltőkártyával fizettek. A pénz viszont hamar elfogyott a kártyáról, és mivel azt feltölteni sem tudták, így más fűtési opció után kutakodtak. Muszáj volt gyorsan dönteniük - írja a Bors.

A gyerekek szobájába egy elektromos kenyérsütőt helyeztek, ám az éjszaka folyamán hozzáért a takaró, ami kis időnb elül hatalmas tüzet idézett elő.

A vészhelyzetet először a vádlott észlelte, aki felkeltette édesanyját, és próbálta menteni az ötéves gyermekét, de a nagy füst miatt már lehetetlen volt bemenni a szobájába.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Szerencsére egy járókelő is észlelte a tüzet, aki azonnal értesítette a tűzoltókat. Próbálta menteni a házban lévőket is, de a kisgyermeket sem tudta kihozni. A gyermek olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A felelőst a bíróság első fokon 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelyet 3 évre felfüggesztett. A vádlott élt a fellebbezés jogával, így az ügy másodfokon folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.