Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt a legendás magyar cukrászmester

Forrás: Thinkstock -
halál cukrász Bergmann Ernő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bergmann Ernő hosszan tartó betegség után távozott az élők sorából.

Bergmann Ernő neve az egész országban fogalommá vált, de elsősorban Balatonfüred környékén ismerték a cukrászmestert, hiszen ott nyitotta meg első cukrászdáját 1992-ben a Petőfi Sándor utcában. A cukrász vendéglátós családból származik, édesapja 1939-ben nyitotta meg első cukrászdáját Győrben, amit később államosítottak, ezután a családi házban alakítottak ki cukrászdát, ahol Bergmann Ernő is dolgozott.

1966-1968 között tett mestervizsgát a budapesti Gerbeaud-ban, majd 1972-től a balatonfüredi Hotel Marina cukrászati termelőüzemét vezette, ezután nyitotta meg első cukrászdáját a városban, a következőt pedig 1998-ban.

A Bergmann cukrászdák védjegye a minőség, hiszen Bergmann Ernő szakmailag megfellebbezhetetlen, az igényességből nem engedő vezető és mester. Ahogy mondta: "Amellett, hogy ez a szakma rendkívül munkaigényes, fegyelmet és alázatot követel, csak akkor tud az ember versenyben maradni, ha minőséget ad. Minőséget pedig csak minőségből lehet előállítani. Ez talán még a titok része" - idézi a cukrászt a Balatonfüred.hu. A hosszan tartó és súlyos betegség után távozott cukrász életművét családja viszi tovább, nevét pedig örökké őrizni fogják cukrászdái.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.