Müller Cecília figyelmeztet: ez növeli a koronavírus szövődményeinek kockázatát

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
elhanyagolás krónikus betegség Müller Cecília koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több éve meglévő krónikus betegségek odafigyelésére hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília arra hívta fel a figyelmünket, hogy a koronavírusos megbetegedés szövődményeinek kockázatát jelentősen növeli a az elhanyagolt, nem rendszeresen karbantartott alapbetegség. A tisztifőorvos arra kérte a rendszeres gyógyszerszedőket, hogy konzultáljanak a háziorvosukkal. Egyre több fertőzöttet, jelenleg

1519 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 160-an vannak lélegeztetőgépen.

Az elmúlt 24 órában 28 beteg halt meg, mindegyiküknek volt valamilyen krónikus betegsége. Továbbra is jellemző a szív- és érrendszeri megbetegedés, a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, és többüknek volt valamilyen autoimmun betegsége. Bővült az anyagcsere-betegségek köre is, a cukorbetegség mellett megjelent a köszvény. Az elhunytak között vannak továbbá daganatos betegek is. Az operatív törzs jelenleg 28 óvodában és 16 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 130 osztályban és 3 tejes iskolában van digitális oktatás érvényben - számolt be Müller Cecília az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.