Koronavírus: Rekordot döntött az elhunytak száma, íme a friss adatok

Operatív Törzs koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökre újabb 29 halottról és 950 új fertőzöttről számolt be az Operatív Törzs, ezzel 41 732 főre nőtt a beazonosított aktív koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban, ennek 33 százalék budapesti lakos.

Magyarországon csütörtök reggelre újabb 29 beteg halt meg koronavírus-fertőzésben, ezzel 1052 főre emelkedett az elhunytak száma. Újabb 950 embernél mutatták ki a betegséget, így már 41 732 az aktív fertőzött. Ennek 33%-a, az elhunytak 43%-a, a gyógyultak 31%-a budapesti. Kórházban ápolnak jelenleg 1555 koronavírusos beteget, közülük 167-en vannak lélegeztetőgépen.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az Operatív Törzs felhívta a figyelmet arra, továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

Kérik, amennyiben lehetséges, kerüljük a zárt tereket, ahol sokan tartózkodnak, tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon, és telefonon értesítse háziorvosát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.