Koronavírus: vakcinagyártásba kezd Magyarország

Forrás: AFP/Andrew Brookes -
vakcina oltóanyag gyártás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar kutatók minden megtesznek azért, hogy felvegyék a harcot a koronavírussal. A már meglévő sikeres terápiák mellett folyamatosan új gyógymódokat igyekeznek felfedezni, ráadásul még az ellenszer gyártásába is belekezd az ország.

Amint elkészül a vakcina, Magyarország az elsők között vásárolhat belőle. Sőt, már arról is folynak a tárgyalások, hogy hazánkban is gyárthassanak oltóanyagot. Az Operatív Törzs szakértők bevonásával vizsgálja az orosz és a kínai vakcinát, amennyiben azok hatékony védettséget jelentenek a vírussal szemben, akkor vásárolunk belőlük - írja a Bors.

Forrás: AFP/Andrew Brookes

Szijjártó Péter csütörtökön állapodott meg az oroszokkal, akik decemberben már elkezdik szállítani a kis mennyiségű oltóanyagot, hogy Magyarország is el tudja kezdeni a klinikai tesztelést és az engedélyeztetést.

Feltehetőleg január közepén elkezdődik a nagy mennyiségű ellenszer-szállítás is az oroszoktól. Ez pedig nem csak szállítást, hanem úgynevezett kihelyezett gyártást is jelent, amelyért egy magyar oltóanyagot gyártó vállalat lesz a felelős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.