Hajdú Pétert 1 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság - az ítélet jogerős

börtön pénzbüntetés felfüggesztett börtön Hajdú Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hajdú Pétert 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság - 4 év felfüggesztettet és 5 milliós pénbírságot kapott.

Nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás Hajdú Péter és két társa ellen. A vádlottak bírósági pere hamar lezárult, beismerték tettüket.

Hajdú Péter Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hajdú Péter első rendű vádlottként 1 év 6 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett büntetést kapott, valamint 5 millió forint megfizetésére kötezelik. A másod rendű vádlottat szintén 1 év 6 hónap, 4 év felfüggesztettre ítélték és fél milliós pénzbüntetést róttak ki rá. A harmad rendű vádlott pedig 1 év 3 hónap börtönt, 3 évre felfüggesztettet kapott és 200 ezer forintot kell fizetnie - írta meg a Blikk.

"Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet" - mondta a napilapnak Hajdú.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.