Megérkezett az újabb vakcinaszállítmány Magyarországra

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Onur Coban -
vakcina vakcinaszállítmány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra - hangzott el az M1-en kedd délelőtt.

Az M1 tudósítója azt mondta, 39 ezer adag oltóanyag érkezett, ebből mintegy 5000 a Semmelweis Egyetem központi gyógyszertárába került. Az oltóanyagot mínusz 80 Celsius-fokra hűtve szállították, és ezen a hőmérsékleten tárolják tovább egy speciális fagyasztószekrényben.

Hozzátette, az egyetemre érkezett vakcinával egészségügyi dolgozókat oltanak be. Közülük már mintegy kétezren kapták meg az oltást, és eddig senkinél nem alakult ki komolyabb mellékhatás.
Az oltást három héttel később megismétlik, mert csak így alakul ki a teljes védettség - hangzott el.

ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 28: A scientist is seen during the vaccination innovation process as Prof. Dr. Nesrin Ozoren and her team started to animal experiments phase at Molecular Biology and Genetics Department Laboratory of Bogazici University in Istanbul, Turkey on August 28, 2020. They are one of the vaccine working groups of the novel coronavirus (COVID-19), created under the coordination of the Turkish Ministry of Industry and Technology and Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK) at Molecular Biology and Genetics Department Laboratory. Onur Coban / Anadolu Agency Forrás: AFP/Anadolu Agency/Onur Coban

Az M1 tudósítója elmondta azt is, a Pfizer-BioNTech vakcinájából összességében 4,4 millió adag érkezik Magyarországra, de a kormány más gyártókkal is kapcsolatban van, és több mint 17 millió adag oltóanyagot kötött le - írja az MTI.

Eközben pedig a Nature Medicine készített egy felmérést, amely azt vizsgálta: vajon mekkora az oltási hajlandóság Nyugat- Európában?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.