Megrázó tragédia: túlélte a kislány a rákot, ebbe halt bele ezután

Forrás: Shutterstock -
baleset tragédia rák gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 11 éves kislány legyőzte a leukémiát, ám ezután egy banális baleset okozta a halálát: egy autóról leszakadó kerék ölte meg. Kiderült, a tragédia megelőzhető lett volna.

Az angliai Cleethorpesben élő 11 éves kislány hősies küzdelmet folytatott a leukémia ellen, amit sikerült is legyőznie. Mégis meg kellett halnia, méghozzá egy borzalmas baleset következtében.
Amelia az iskolába tartott, amikor egy terepjáróról leszakadt egy kerék, és eltalálta őt.
Az eset még 2018-ban történt, ám a vizsgálatok most bizonyították be, a tragédia megelőzhető lett volna.

Kiderült, az autóról hiányzott a kerékcsapágy, ezt pedig a sofőrnek, Camron Perkinsnek tudnia kellett volna, ahogy arról is tudomása volt, hogy a fékolaj is elfogyott. A férfi nem hajtott gyorsan, de csak 12 hónapja volt jogosítványa – írta a Daily Star.

Amelia halála tehát megelőzhető lett volna – állapította meg a halottkém.
„Csalódottak vagyunk, hogy három évet kellett várni az eredményre. Amelia 11 éves kislány volt, és csak sétált az iskolába, mint a legtöbb gyerek, de még csak büntetőeljárás sem lett belőle" – nyilatkozta a gyerek anyukája megtörten.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.