Friss járványügyi adatok: ennyi az új betegek és a halottak száma

halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 364 909 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 374 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 254 783 fő, az aktív fertőzöttek száma 97 752 főre csökkent. 3649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 175 283 fő kapott oltást, közülük 37 727 fő már a második oltását is megkapta.

Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárul, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, miközben kevés a vakcina. Ezért a kormány március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.