Hajléktalanokat is beoltottak a koronavírus elleni vakcinával, mivel ők is a második oltási hullámban preferált szociális ellátási körbe tartoznak – adta hírül a Blikk.

Budapesten négy fő hajléktalanellátó szervezet van: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Menhely Alapítvány és az Oltalom Karitatív Egyesület mellett maga a Fővárosi Önkormányzat. Ezek a szervezetek szervezték meg az oltást azon hajléktalanok számára, akik valamilyen bentlakásos intézmények ellátottjai. Több mint 1000 embert sikerült beoltani, ami hatalmas eredmény, hisz a hajléktalanok általában nagyon bizalmatlanok a segítségnyújtással szemben.

Több mint ezer hajléktalant oltottak be Budapesten koronavírus ellenForrás: Shutterstock

Az operatív törzs hangsúlyozta, hogy lesz lehetőségük oltást igényelni azoknak a fedél nélküli embereknek is, akik kimaradtak a bentlakásos intézményekben élők első kampányszerű oltásából.

Ritka pillanat az ilyen, amikor előnyt kovácsolhat egy hajléktalan ember a státuszából. Folyamatosan visszatérő probléma, hogy az arra rászorulók nem akarnak bemenni a számukra fenntartott hajléktalan szállásokra. Ennek sajnos alkalmanként végzetes következménye is lehet. Szerencsére mindig akad egy jó szándékú ember, aki felkarolja az utcán élő hajléktalanokat.