Bezáratott egy vágóhidat Pest megyében a Nébih

Forrás: MTI/Róka László -
Pest élelmiszer bezárás vágóhíd Pest megye Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos jogsértések miatt azonnali hatállyal fel kellett függeszteni Pest megyében egy sertésvágóhíd működését - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)az MTI-vel csütörtökön.

Amint azt már korábban megírtuk egyre több vágóhidat zárat be a Nébih. Legutóbb súlyos higiéniai hiányosságokat találtak egy Vas megyei marhavágóhídon. Most pedig egy Pest megyeit foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Forrás: MTI/Róka László

A központi vágóhídellenőrzés-sorozat az üzemben higiéniai és élelmiszerbiztonsági jogsértéseket tárt föl. A bezárt vágóhíd helyiségei koszos voltak, az eszközfertőtlenítők jelentős része nem működött, a szennyvíz több helyen kifolyt a padlóra.

A hatóság több mint 12 tonna jelöletlen élelmiszert is lefoglalt, forgalmazásukat megtiltotta.A vágóhíd a közlemény szerint folytathatta a működését, mivel kijavította a jogsértő hiányosságokat. Az eljárás ugyanakkor még nem ért véget, az albertirsai vállalkozás bírságra számíthat - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.