Hatalmas változások - Ezek a korlátozások jönnek hazánkban

zárás Kormányinfó Gulyás Gergely koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csütörtökön ismét Kormányinfót tartott Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely, ahol a legfrissebb korlátozásokat is bejelentették. Ezek a következőek.

Bezárják április 7-ig az óvodákat és iskolákat


Ha most nem zárnánk, akkor a nyitás is későbbre tolódnak - mondta Gulyás. Nemcsak azért kell zárni, hogy az emberek életét megvédjék, hanem hogy hamarabb nyithassunk. Az oktás területén április 7-ig az óvodákat és iskolákat bezáják.

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják

Az élelmiszerboltok, és a patikák nyitva maradnak és a benzinkútak is. Ugyanebben az időintervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügy. A konditermeket be kell zárni, de az igazolt sportolók rendezvényei zárt kapuk mögött megtarthatóak. A parkok nyitva lesznek. A munkavégzés is lehetséges de ahol lehet, ott otthoni munka legyen - mondta Gulyás Gergely. Mindenhol kötelező lesz a maszkhasználat szabad téren.

A nyitás március 22-ével meg fog kezdődni, minden bizonnyal ütemezetten - jelentette be.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Arról is beszéltek, hogy a jövő hétre az EU-ban Magyarország lesz a leginkább átoltott ország, de ez nem elég a vírus terjedésének a lassításához, szükség van az újabb korlátozásokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.