Ekkora készülhet el a gyerekeknek szánt, egydózisú vakcina

Fotó / 123RF -
vakcina oltás gyerekek koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Johnson & Johnson vezérigazgatója számolt be arról, mikorra készülhet el a fiatalabbaknak, 18 éveseknek szóló vakcina.

A Johnson & Johnson egydózisú vakcinát fejlesztett ki a koronavírus ellen, és a vezérigazgatójuk, Alex Gorsky bejelentette, hogy szeptemberre elkészülhet a 18 éveseknek szánt változat.

Szeptemberre elkészülhet a fiataloknak szánt vakcina - Képünk illusztráció Fotó / 123RF

„Úgy gondolom, ekkor a legvalószínűbb az érkezése. A jó hír, hogy a gyógyszerfelügyelet már dolgozik a cégekkel közösen az engedélyeztetési irányvonalakon, hogy megfelelően gyűjthessünk adatokat" - írja a Liner. Fő előnyének azt tartja, hogy hasonló anyagot korábban is használtak kiskorúakon. Múlt héten jelentették be először, hogy kiskorúakon is tesztelnek, 12-18 évesekkel kezdik, majd innen mennek lefelé.

Dr. Macaya Douoguih, a J&J vakcinafejlesztői partnerének, a Janssennek a fejlesztési és orvosi igazgatója arról is beszélt korábban, hogy a a második és harmadik harmadban lévő terhes nők beoltásáról is készül egy tanulmányuk március végén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.