Nem lesz köszönet abban, ami hétvégén vár az országra: megérkezik a márciusi tél

havazás márciusi tél hózápor havas eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A több-kevesebb napsütés mellett szórványosan záporokra, hózáporokra is készülni kell a hétvégén. Melegedés továbbra sem várható, a maximumok jellemzően 10 fok alatt maradnak, a leghidegebb órákban pedig néhol mínusz 5 fok alá is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan kialakulhat zápor, valamint egyre többfelé hózápor, sőt néhol az ég is megdörrenhet. A leghidegebb órákban általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is előfordulhat. Napközben plusz 5-9 fokig melegszik a levegő.

Szombaton
jellemzően felhős lesz az ég, az északkeleti megyékben süthet ki hosszabb időre a nap. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik a szél. Hajnalban általában mínusz 5 és plusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap az ország déli, délkeleti felén csak rövid napos időszakok valószínűek. Az északnyugati tájakon napos idő lesz a jellemző, majd a Kisalföldön estefelé erősebben megnövekedhet a felhőzet. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Estefelé északon, északnyugaton lehet egy-egy zápor, hózápor. A szél sok helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.