Orbán Viktor üzent a pedagógusoknak: erre kéri őket - Videó

vakcina oltás kérés Orbán Viktor pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor videós üzenetben fordult a pedagógusokhoz hétfőn.

A miniszterelnök arra biztatja a magyar pedagógusokat, hogy legkésőbb ma éjfélig regisztráljanak az oltásra, és vegyék is fel őket, hogy az óvodák és iskolák mielőbb újraindulhassanak.

"Virágvasárnap hétvégéjén is folytatta Magyarország a koronavírussal szembeni küzdelmet, orvosaink és ápolónőink állták a sarat, a magyar egészségügy bírta a terhelést. Köszönetet mondunk, hálásak vagyunk a hétvégi erőfeszítéseikért is.

Új hír, hogy a pedagógusokat sikerült előrevennünk az oltási sorrendben. Ehhez az kell, hogy hétfő éjfélig regisztráljanak, kérem őket, vegyék fel az oltást, hogy minél hamarabb újraindíthassuk az iskoláinkat, óvodáinkat. Az oltás jól halad, jó esély van rá, hogy ma elérük a kétmilliós oltásszámot"

– mondta Orbán Viktor.

A kormány úgy tervezi, április 19-én újraindítja az iskolákat és óvodákat, ehhez viszont az kell, hogy a regisztrált pedagógusok minél előbb megkapják a koronavírus elleni védőoltást. Novák Katalin hétvégén azt is hozzátette, hogy a bölcsődei dolgozók is megkaphatják az oltást soron kívül, ehhez viszont az kell, hogy regisztráljanak!

A tervek szerint azok, akik március 24-ig regisztráltak, még ezen a héten megkapják a vakcinát, azok, akik pedig ma éjfélig, jövő héten lesznek beoltva két ütemben, kórházi oltópontokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.