Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett a köztévén.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a köztévén adott rendkívüli interjút, amiben elmondta, hogy a korlátozásokkal már nem lehet megelőzni a vírust, csak visszafogni lehet a terjedés mértékét. Éppen ezért mostanra az oltásnak kiemelt szerepe van. Mindenkit arra kér, oltassa be magát és ne üljön fel a negatív információkat terjesztőknek és az oltásellenes hangoknak. 

Orbán Viktor, miniszterelnökForrás: MTI/Benko Vivien Cher

"Tömeges a fertőzés, és ezt már a zárások és korlátozások csak lassítani tudják, megállítani már nem. Tavasszal elég volt korlátozásokat bevezetni, és azzal meg lehetett állítani a fertőzést, de ez nem olyan vírus. Itt most csak lassítani tudunk, ha korlátozunk.Egyetlen módon tudjuk megállítani a vírust, ez pedig az oltás (...) Nagyon fontos, hogy az oltásellenes hangoknak ne üljünk fel. Az oltás ellen agitálni több, mint hiba, bűn. Aki hallgat az oltásellenesekre könnyen meghalhat, és ezért az oltás ellen kampányolókat terheli a felelősség" - mondta a miniszterelnök aki továbbra is a szabályok betartására kéri a lakosságot.

Orbán Vitkor azt is elmondta, hogy hetente fogja tájékoztatni az embereket az újraindítással kapcsolatos intézkedésekről. Megerősítette, hogy 2,5 milliós oltottság után megkezdik a fokozatos újraindítást. 

Minden megszűnt munkahely helyett újat fognak teremteni.