Koronavírus: sajnos továbbra is magas az elhunytak száma

Forrás: Shutterstock -
halálozás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közzétették a koronavírus hazai helyzetének friss adatait.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 419 450 fő, közülük 1 453 300 fő már a második oltását is megkapta. 3 607 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 760 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 001 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 469 592 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 265 374 főre csökkent.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

7 507 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 876-an vannak lélegeztetőgépen. A járvány harmadik hullámának tetőzése érzékelhető, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Már a 4 millió 366 ezret is meghaladja a regisztráltak száma, és az eddig regisztráltak 70%-a már meg is kapta az oltást. Az online időpontfoglaló tesztelésére jogosult regisztráltak ma 16 óráig foglalhatnak ilyen módon időpontot oltásra. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adunk tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.