Gulyás Gergely elmondta: ennyi védettségi igazolvány készült el eddig

Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya -
védettségi igazolvány Kormányinfó koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai kormányinfón Gulyás Gergely sokat beszélt a védettségi igazolványokról és arról, ezek felmutatásával milyen könnyítések várhatóak.

Gulyás Gergely kiemelte az online sajtótájékoztatón, hogy érdemes azoknak is regisztrálni, akik még nem tették meg, mivel most gyorsan hozzá lehet jutni a védőoltásokhoz és a védettségi igazolványokhoz is. Naponta egyébként több tízezren regisztrálnak, így hazánkban rohamosan növekszik az oltottak száma.

Gulyás Gergely Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

Gulyás elmondta, hogyha meglesz a 4 millió beoltott, akkor éjféltől lesz a kijárási tilalom, és 11 óráig lehet vásárolni. A védettek mehetnek étterembe és szállodába, a bezárt szabadidő-létesítményeket és sporteseményeket is lehet védettségi igazolvánnyal látogatni. Ezentúl edzőterembe is csak a védettek, és az igazolt sportolók mehetnek.

- felelte az egyik kérdésre Gulyás Gergely, aki azt is hozzátette, hogy a 4 millió beoltott akár már pénteken is meglehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.