Elcserélt csecsemők: 38 év után derült fény az igazságra – Videó

csere csecsemő kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindkét édesanya gyanította, hogy nem vérszerinti gyermekét neveli, végül mégis az egyik lány nyomozta ki az igazságot.

Vaszilija Bajmurzina és Valentina Baulina 1983-ban, ugyanazon a napon hozták világra lányaikat a Cseljabinszki területen található Kizilszkoje kórházában. Az évek során feltűnt nekik, hogy egyikük gyermeke sem hasonlított rájuk vagy a család többi tagjára. A sötét hajú Vaszilija a szőke Gulszinát, a szőke hajú Valentina pedig a fekete hajú Aljonát nevelte fel.

Aljona 12 éves korában fültanúja volt szülei beszélgetésének, melyben arról volt szó, hogy a kislány valószínűleg nem az ő gyerekük. Felnőttként elhatározta, utánajár a dolognak és nyomozásba kezdett. Így talált rá a Bajmurzina-családra

- írta meg a Sun.

A két család megegyezett, hogy DNS-tesztet csináltatnak, majd az eredményt az orosz NTV csatorna műsorában közlik. Így, adásban derült ki a kórház 38 évvel ezelőtt elkövetett óriási tévedése.

"Régóta gyanakodtam rá, hogy Gulszina nem a vér szerinti testvérem. Ő mindig is szőke volt, az én hajam pedig fekete. Szembeötlő volt a különbség, mégsem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, mert apukánk első házasságából született gyereke is szőke volt"

– mesélte a műsorban Guszlana, akit Gulszina a műsorig a vér szerinti testvérének hitt.

A két családot állításuk szerint nem viselte meg a DNS-teszt eredménye. Jó barátságot ápolnak egymással és néha még össze is járnak.

Az anyák, tízmillió rubelt, azaz közel 40 millió forint kártérítést követelnek. Mivel az akkori dolgozók közül már senki nem él, így a teljes igazság, már sosem fog kiderülni, de valószínűleg úgy cserélték össze a babákat, hogy eltávolították az újszülöttek azonosítására szolgáló karszalagokat, majd rosszul helyezték vissza azokat. A kórház bocsánatot kért a tévedésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.