Kiderült, hogy szükség lesz-e védettségi igazolványra az esküvőkön

lakodalom beoltottság védettségi igazolvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jelenlegi tervek szerint 5 millió beoltottnál újra lehet majd tartani magán-, és családi rendezvényeket tartani, illetve lakodalmakat is. Védettségi igazolványt pedig nem kérnek majd a részvevőktől.

Sokan abban bíztak, hogy 4 millió beoltottnál engedélyezi a kormány a magán-, és családi rendezvényeket, illetve lakodalmakat is és nem csak tíz fő lehet az esküvőkön. A tervek szerint ez 5 millió beoltottnál fog megtörténni. Azt is tudni lehet már, hogy az esküvőkön nem fognak védettségi igazolvány kérni a résztvevőktől.

"Most a násznépet nem akarjuk kettéhasítani, hogy jobbra álljanak az oltási igazolvánnyal rendelkező gratulálók, és balra a többiek. Ott egy keveredés van. Azok a nehezen kezelhető helyszínek, ahol összekeverednek a már védett emberek a nem védettekkel" - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Nem kérnek majd védettségi igazolványt a lagzikon (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A szervezők szerint nagyon sok pár elhalasztotta tavaly az esküvőjét, amelyet idén szeretnének megtartani, így ők úgy gondolják, hogy hamarosan alig lehet majd szabad időpontot találni és a fotósoknak, különféle szolgáltatóknak nagyon hamar be fog telni a naptára - derült ki a Tényekből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.