Bizarr: használt tesztkészlettel vettek mintát az utasoktól ezen a reptéren

Forrás: Shutterstock -
bizarr mintavétel reptér koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indonéziában egy egészségügyi vállalat több alkalmazottját tartóztatták le, mert állítólag a cég használt koronavírus-tesztkészleteket mosott ki és adott el újra -írja a Travelo.

A rendőrség úgy véli, akár 9000 utast is tesztelhettek a szumátrai Medan reptéren használt pálcikákkal.

A teszteket valószínűleg december óta használták a Kualanamu repülőtéren, miután az utasok csak negatív teszt birtokában szállhattak repülőre.

A használt tesztekkel szemben akkor merült fel gyanú, amikor az utasok pozitív eredményeket produkáltak, és úgy bukott ki a dolog, hogy a rendőrség civilnek álcázott munkatársát küldte el tesztelésre, aki szintén pozitív teszteredményt kapott.

Ezután razziáztak a helyszínen, és megtalálták a használt tesztkészletet. A történtek után a Kimia Farma nevű válallat öt alkalmazottját letartóztatták, a bizarr csalás áldozatai azonban nem elégszenek meg ennyivel, és ügyvédjeik azért harcolnak, hogy minden érintett utas 1 milliárd rúpiás kártérítést kapjon.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.