Hat napon át várta a Duna parton, hogy szerelme előkerüljön - Először nyilatkozott a Habelány matrózának párja

Hableány matróz szerelem Hableány-katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mariann hat napon át állt a Duna partján vagy föl-alá sétálva próbálta megtalálni elvesztett szerelmét. Borzalmas tragédiát élt át: a párja, Pethő János matróz a dunai hajózás egyik legsúlyosabb katasztrófájának, a Hableány-tragédiának az egyik áldozata. Mariann és az odaveszett matróz fivére a Tényeknek meséltek arról, hogy min mennek keresztül, hogyan próbálják ők túlélni ezt a rettenetet.

"Itt valahogy kicsit megnyugodtam. Nem mentem át a hídon, nem néztem a kiemelést, itt ültem egy padon és vártam" - mondta Mariann, aki napokig a Duna partján várta, hogy szerelme, a szerencsétlenül járt Hableány matróza, Pethő János előkerüljön.

"Eszembe jut az a reggel, amikor kijöttem, és értesültem a médiából és Janit kerestem. Akkor esett az eső. Nem is tudom, hogy hogy volt olyan lelki erő bennem. Egy nagyon jó ember veszítettünk el, aki nem csak a társam, hanem a legjobb barátom is volt. Nagyon őszinte, szeretetteljes kapcsolatban életünk. Az anyukájának igyekszem pótolni Janit, bár tudom, hogy nem lehet. Egy germek elvesztése a legnagyobb fájdalom, én is mint anya át tudom érezni" - mondta elcsukló hangon az asszony, akinek a János örökké a szívében marad, azt mondja, sosem feledi el egykori szerelmét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.