Cristiano Ronaldo: "Tökéletes körülmények között játszhatjuk le a magyarok elleni mérkőzést"

Forrás: AFP/Marco Bertorello -
magyarok Cristiano Ronaldo Eb teltház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma 18 órától rendezik meg a magyar-portugál mérkőzést a Puskát Arénában. A mai találkozó előtt a portugál válogatott megtartotta a sajtótájékoztatóját, amelyen Fernando Santos szövetségi kapitány mellett Cristiano Ronaldo is részt vett. Mindketten pozitívan nyilatkoztak a magyar válogatottról.

Cristiano Ronaldo a sajtótájékoztatón elsőként megemlítette, hogy egy nappal ezelőtt a válogatott egyik alapembere, João Cancelo pozitív koronavírusteszt miatt nem lehet majd ott a pályán. De megpróbálnak túllendülni a negatív körülményeken és csak a mérkőzésre koncentrálni.

"Tökéletes körülmények között, telt ház előtt játszhatjuk le a magyarok elleni mérkőzést, bár minden meccsem ilyen lehetett volna az elmúlt időszakban!

Cristiano Ronaldo: bár mindenhol annyi néző lenne, mint Budapesten Forrás: AFP/Marco Bertorello

A magyarok koncentrált, szervezett futballt játszanak, meglátjuk, de készen állunk a feladatra. Teljesen más csapat vár ránk, mint öt évvel ezelőtt, és csak a keddi találkozó után lehet megmondani, hogy erősebb lett-e a magyar válogatott" - fogalmazott a világklasszis.

Fernando Santos elmondta, hogy alaposan kielemezték a magyarok játékát, és ért egyet a negatív hangú szurkolókkal, szerinte ugyanis a magyar válogatott küzdőszellemben az egyik legerősebb csapat az Eb-n.

"A minőség önmagában nem elég, a szenvedély és a szervezettség is sokat számíthat. A magyarok a lengyelek és írek elleni meccsét elemezve azt láttuk, hogy a stabil védekezésből közvetlen passzokkal próbálták megjátszani a támadókat, erre nagyon oda kell figyelnünk a mérkőzésen" - tette hozzá.

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.