fiatalkorú elkövető rablás rabló táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fiatalkorú elkövető több nő válláról és kezéből kitépte a táskát, így jutott pénzhez és értékekhez. Most, egy év után vádat emeltek ellene.

Vádat emelt az ügyészség annak a 16 éves rablónak az ügyében, aki 2020 nyarán úgy szerzett meg értékeket, hogy több nő válláról letépte a táskát, egy későbbi esetben pedig a sértettel szemben erőszakosan viselkedett. Öt nőttől vette el a táskáját, majd elmenekült, ám egy későbbi, októberi esetnél meg is ütötte áldozatát.

A vádlott a vád szerinti bűncselekményeket többnyire a XX. kerületben, egy esetben a IX. kerület, Boráros téren, az októberi rablást pedig a XXII. kerületben követte el. Sétáló, megállóban várakozó, vagy hazafelé tartó sértetteket támadott meg.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a fiatalkorút üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, illetve vétségével, valamint rablás bűntettével vádolja, és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádiratban - áll az ügyészség közelményében. A fitala rablónak tettestársa is voltak, akivel osztozott, a 17 éves lányt garázdasággal vádolják.

Ez is érdekelhet: 14 éves diákját rontotta meg a tanárnő: a többi tanuló mellett tette magáévá

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.