Nem sokon múlt a tragédia: kis híján lelőtték a Kossuth-díjas színészt

Kossuth-díjas Balázs Péter színész tragédia emlékezés lelőtték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közelmúltban búcsúzott az igazgatói székétől Balázs Péter, aki 14 évig vezette a Szolnoki Szigligeti Színházat. Ennek apropóján Elmesélte, fiatalon a szerelméért még az életét is kockáztatta.

A 78 éves színész élete eseménydús volt. Elmondása szerint azonban mostanra
elfáradt, ezért is döntött idén a nyugdíjba vonulása mellett és 14 év után búcsúzott az igazgatói székétől.

Balázs Péter Forrás: Origo

Balázs Péter a II. világháború alatt született, 1956-ban pedig kamaszként élte át a forradalmat. A színész felidézte, a szerelem olyan vakmerővé tette, hogy miközben kedveséhez sietett, majdnem az életét vesztette - írja a Ripost.

A Kossuth-és Jászai Mari-díjas színész így emlékezett vissza a fiatalként vele történtekről:
„Ebben az időben két dolog foglalkoztatott nagyon: az építészet és az irodalom. Magam is számos verset írtam, ezeket édesapám gépelte le és rejtegette, mert akadt köztük néhány igencsak rendszerkritikus. Leginkább a szabadságvágyra emlékszem és arra, hogy gyakran kellett megbújnunk a pincében, ami azért zavart nagyon, mert éppen először voltam szerelmes, hiányzott a kislány. El is szöktem a Rózsadombra, ahol a szerelmem lakott, és amikor jöttem visszafelé, az egyik sarkon furcsa hangot hallottam a fejem fölött és már hullott is a vakolat. Valaki egy sorozatot eresztett oda, meg is halhattam volna... Mégsem éreztem félelmet, inkább csak izgatott voltam és bizakodó, reméltem és kívántam a forradalom győzelmét."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.