Aki strandolni készült hétvégén, az jobban teszi, ha újratervez

eső zivatar vihar időjárás lehűlés zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borús, esős idő lesz a következő napokban, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula nem tér vissza, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok körül alakulnak a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amit csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Péntekre virradóra keleten is megszűnnek a záporok, zivatarok, és átmenetileg mindenhol derült vagy kissé felhős lesz az ég. A déli óráktól aztán előbb a keleti országrészben, később máshol is egyre nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás kíséretében. Estétől a Dunántúlon tartós eső is előfordulhat. Legkisebb eséllyel az Északnyugat-Dunántúlon lehet csapadék. Időnként megélénkül a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-22 fok lesz, napközben 28-33 fokig melegszik a levegő.

Szombaton országszerte várható zápor, zivatar. A keleti tájak kivételével a nap bármely szakában többször is eshet. Nyugaton tartós eső is valószínű, jelentős mennyiségű csapadékkal. A Dunántúl nyugati részén erős, zivatar környezetében viharos lesz a szél. Hajnalban 15-21, a délutáni órákban 23-33 fok várható, nyugaton, délnyugaton lesz hűvösebb, keleten, északkeleten pedig melegebb.

Vasárnap is többfelé várhatók záporok, zivatarok. Legkisebb eséllyel keleten várható csapadék, ott több lehet a napsütés. A szél sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lehet. A minimumhőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 27 és 34 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ebben az országrészben puszított a tegnapi vihar: több házba is villám csapott, fák dőltek ki

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.