Borzalmas tragédia! Nem tudta feldolgozni újabb válását a népszerű magyar gyerekszínész: egy erdőben akasztotta fel magát

Olvasztó Imre színész öngyilkosság Regős Bendegúz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Indul a bakterház Regős Bendegúzát alakító színésznek, Olvasztó Imrének egy hatalmas vágya volt az életben: hogy saját családja lehessen. Mikor második felesége közölte vele, hogy válni akar, képtelen volt feldolgozni a szomorú hírt és öngyilkos lett. A tragédia 8 évvel ezelőtt történt. 

Olvasztó Imre egy életre belopta magát a tévénézők szívébe, amikor 13 évesen Regős Bendegúz szerepét alakította az Indul a bakterház című filmben. Végül nem a színészet lett a fő hivatása, helyette a nyomdászszakmát tanulta ki.

A gyerekszínész soha nem ismerte a szüleit, nevelőszülőknél nőtt fel, így minden vágya az volt az életben, hogy egyszer saját családja lehessen. Első feleségétől, Csillától három gyermeke született, a kapcsolatuk azonban megromlott és elváltak az útjaik. Olvasztó ezután találkozott második feleségével, aki egy kisfiúval ajándékozta meg.

Olvasztó Imre Bendegúz szerepében az Indul a Bakterház című magyar filmben Forrás: Youtube

"Nem ismertem a szüleimet, és sosem vágytam a reflektorfényre, csak arra, hogy boldog, harmonikus családi életem legyen. Sikerült" - nyilatkozta akkor még boldogan.

Sajnos később második feleségével is megromlott a viszonya, és amikor 2013 nyarán az asszony közölte, hogy válni akar, az egykori gyerekszínész autóba ült és meg sem állt a közeli erdőig, ahol felakasztotta magát.

A család és közeli ismerősök szerint a tragédiának voltak előjelei. Az eltűnése után a fia szúrta ki apja autóját a bokrok között. Ezután kutatták át az erdőt, így derült ki, hogy önkezével vetett véget életének a gyerekszínész.

Koltai Róbertet a mai napig megrendíti Olvasztó Imre halála.

"Jóban maradtunk a forgatás után is, olyan tehetségesen alakította Bendegúzt, hogy csak Chaplin A kölyök című filmjének főszereplőjéhez tudom hasonlítani. Felnőttként is megmaradt a kapcsolatunk, sokszor eljött megnézni, és a gyerekei születését is mindig elújságolta.

Nagyon szerény, jó gyerek volt, aki tökéletesen játszott. A mai napig fáj, hogy eldobta magától az életét"

- mondta a Blikknek a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.