időjárás-előrejelzés időjárás viharos szél jégeső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Keddre már csak elsőfokú figyelmeztetést adott ki hét keleti megyére zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hét további részében már szárazabb idő várható.

A meteorológiai szolgálat hétfő esti veszélyjelzésében azt írta: kedden az ország északkeleti harmadán (Északi-középhegység, Észak-Alföld, Tiszántúl) várhatók zivatarok (még akár este, éjjel is), amikben főként a viharos szél és a jégeső lehet az elsődleges veszélyforrás. Emiatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Utolsó erejét adja le az elmúlt napokat uraló vihar Forrás: MTI/EPA/Jason Szenes

Az előrejelzés szerint szerdán és csütörtökön északon, északkeleten lehetnek helyenként záporok, zivatarok. Pénteken és szombaton már nem valószínű csapadék. Emellett fokozatosan melegszik az idő. A következő napokban még mindenhol 30 Celsius-fok alatt alakulnak a maximumok, a hétvégén már magasabb értékek is lehetnek.

Vészesen emelkedik a Duna vízszintje: Vajon Budapest is veszélyben van?






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.