A beoltottak arányától is függ a tanév kezdete, ezért arra kérnek minden 17-35 év közötti személyt Szerbiában, hogy oltassa be magát

Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic -
beoltottak Szerbia COVID-19 tanév koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerb oktatási miniszter szerint mindenki azt szeretné az országban, ha a megszokott módon kezdődhetne el szeptemberben a tanév, de ez attól is függ, milyen arányú lesz akkor az átoltottság, és mit javasol a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb.

Branko Ruzic beszélt erről a Vecernje Novosti című belgrádi napilap hétfői beszámolója szerint.
Egyelőre a nagykorú lakosság kevesebb mint felét oltották be, de augusztus végéig még nőhet az átoltottság aránya - mondta a miniszter. Arra kérte a 17-35 év közötti korosztályt, hogy minél nagyobb arányban oltassa be magát a járvány legyőzése érdekében. Az oktatási rendszer felkészült arra is, ha ismét távoktatást kellene bevezetni, de mindenki abban bízik, hogy a tanév a tantermekben kezdődik el.

Illusztráció Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában hétfőre 199-cel 720 112-re, Koszovóban 25-tel 107 812-re, Észak-Macedóniában 24-gyel 156 063-ra, Montenegróban 69-cel 101 130-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 23-mal 205 446-ra növekedett.

Újabb szövődményre derült fény: erre a szervre is súlyos hatással lehet a koronavírus

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában eggyel, 7104-re növekedett. A térség többi országában nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma Koszovóban 2267, Észak-Macedóniában 5488, Montenegróban 1624, Bosznia-Hercegovinában pedig 9724 maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.