Emlékezetével együtt családját is elveszítette a mélybe zuhanó férfi: megható videó, ahogy 13 év után találkoznak

Kína baleset emlékezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2008-ban hét emeletnyi magasságból zuhant le a most negyvenéves kínai Zhou Shuiping. Életben maradt, de elveszítette emlékezetét, sőt, még azt sem tudta, ő maga kicsoda. Mivel nem voltak nála az okmányai, nem tudták, hol keressék a hozzátartozóit. Apja a keresésére indult, de nem bukkant a nyomára. Most 13 év után azonban újra találkoztak.

"Bevertem a fejem, miután lezuhantam egy építkezésen, és elfelejtettem mindent, ami a baleset előtt történt" - nyilatkozta a férfi, aki soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer megtalálja a családját.

Szerencsével járt, ugyanis 2017-ben az adatait felrakták egy embercsempészet ellen küzdő oldalra, és a rendőrség azt felhasználva megoldotta az ügyet.

"Rájöttünk, hogy az adatai megegyeznek az eltűnt emberével, a Szecsuán-tartománybeli Zigong városában. Ezután összehasonlítottuk a DNS-ét az apjáéval, és egyeztek" - nyilatkozta egy, az ügyön dolgozó rendőrtiszt.

Apa és fia megható találkozását az alábbi videóban megnézheted.

Korábban szintén Kínában történt egy bizarra eset, amikor székrekedése miatt vesztette el emlékezetét a hongkongi nő. Erről itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.