"Az utasok sikoltozva kértek segítséget" - megszólalt az M7-es buszbaleset egyik sérültje

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
Buszbaleset az M7-esen sérült
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus buszbaleset az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében történt. Nyolcan meghaltak és többen megsérültek, egyikük beszámolt arról, mi történt a baleset pillanataiban. 

Az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a busz a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult. Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek. Egyikük a keresztlányával egy Pest megyei kisvárosból indult az egynapos horvátországi kirándulásra, amikor a tragédia történt. Ő számolt be arról, mi történt.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

"Egy csattanásra riadtam fel és arra, hogy a busz nekiütközik a szalagkorlátnak, hosszan végig húzza azt, majd felborul. Jajgatás, kiabálás verte fel a csendet. A pánikot csak fokozta, hogy koromsötét volt, senki nem tudta mi történt. Az utasok sikoltozva kértek segítséget, teljes volt a zűrzavar. Nekem az arcom sérült, kiesett a fogam, a hátamat is megütöttem, még most is csupa vér" - mondta a Blikknek a sérült. Őt és keresztlányát a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A nő elmondta, a sofőrök a tragédia előtt félórával Balatonlellén cseréltek, ezért biztos benne, hogy nem a fáradtság okozta a bajt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.