Tovább erősödik a koronavírus-járvány a delta-variáns miatt: itt már 14 százalékkal több a beteg

Forrás: Shutterstock -
delta-variáns koronavírus-járvány Egyesült Államok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább erősödött a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) heti jelentése szerint, amit hétfőn tettek közzé.

Az augusztus 11-e és 17-e közti hét nap átlagadatait összevetve az előző hét napéval kiderül, hogy a fertőzésszám 14 százalékkal emelkedett, kórházba 14,2 százalékkal kerültek többen koronavírus-fertőzés miatt, a ragály halottainak száma pedig 10,8 százalékkal nőtt.

Tovább erősödött a járvány az Egyesült Államokban Forrás: Shutterstock

Ami a vírusvariációkat illeti, az Egyesült Államokban az indiai eredetű, delta változat már szinte teljesen kiszorította a többit: a fertőzések 98,8 százalékát okozza. A CDC jelentésében kitért arra is, hogy vasárnapig az Egyesült Államok lakosságának 51,5 százalékát oltották be teljesen koronavírus-fertőzés ellen - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.