Lerch István négy évvel ezelőtt kapott agyvérzést, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Két életmentő műtétet hajtottak végre rajta, de az orvosok lemondtak róla. Aztán mégis jobban lett, 38 hónap után hazaengedték. 

Lerch István agyvérzést kapott négy évvel ezelőtt, akkor életveszélyes állapotban vitték kórházba. Két életmentő és egy korrekciós műtéten esett át, de egyre rosszabbul lett. Az orvosok már lemondtak róla, aztán mégis javulni kezdett az állapota. 38 kórházban töltött hónap után engedték haza, a felesége ápolja a nap 24 órájában. 

A zenész 4 éve kapott agyvérzést, az orvosok is lemondtak róla, de hirtelen javulni kezdett az állapotaForrás: MTI/Kollányi Péter

"Ha jól van, akkor szinte boldogok vagyunk. Ha nem is úgy, mint azelőtt, de mégis együtt vagyunk, egymásra figyelünk, ez a legfontosabb. Ha jól érzi magát, nincsenek fájdalmai, akkor néha olyan, mintha visszakaptam volna a régi énjét. Újra előjön belőle az a kedves, bohém, imádni való férfi, akibe annak idején beleszerettem. Nem könnyű ez, napi huszonnégy órában odafigyelni rá, mert kiszolgáltatott, mert segítségre szorul. Furcsa, amit most mondok, de engem igazából már semmi nem érdekel a világból, csak ő, s hogy segítsek neki, ha kell, akár csak egy simogatással..." - mondta a Blikknek Enikő.

"István tisztában van mindennel. Pontosan tudja, mi történt és történik vele, körülötte. Néha nézem az arcát, és bár a beszédkészségén még nagyon sokat kell javítani, de látom rajta az érzelmet, az örömöt és a bánatot is. Még arra is képes, hogy a maga módján viccelődjön... Mintha csak ő akarná tartani bennem a lelket, nem pedig fordítva. Rengeteget segít az a gyógytornász, aki jó ideje jár hozzánk. Mindennap megmozgatja Istvánt, és nemcsak a testét, de talán a lelkét is. Előfordul, hogy együtt nézzük a tévét, vagy kiviszem őt a kertbe, és hallgatjuk a madarakat, csendben, egymásba kapaszkodva" - tette hozzá.