Súlyosbították Lovasi András ítéletét: a balesettel maradandó fogyatékosságot okozott

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
baleset Lovasi András ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lovasi András még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekről később kiderült, hogy maradandóak, így súlyosbítottak Lovasi András ítéletén a perújítást követően.

A zenész az első pillanattól elismerte a felelősségét, és többször bocsánatot kért. Valamint úgy döntött, hogy elfogadja a korábban kiszabott büntetést, vagyis a 225 ezer forint pénzbüntetést és az 1 évnyi, járművezetéstől való eltiltást. Eközben elkészült igazságügyi orvosszakértői véleménykiegészítés, amely szerint az egyik megsérült rendőr maradandó fogyatékosságot szenvedett. Az ügyészség módosította a vádat, és maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétségével vádolta Lovasit - írja a Blikk.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Most a perújítást követően új ítélet született: "A Pesti Központi Kerületi Bíróság perújítási eljárás során 600.000 forint pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit, akit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádoltak" - olvasható a Fővárosi Törvényszék mai közleményében.

Az ítélet nem jogerős.

Lovasi korábban elmondta, nagyon megviselte a baleset, egy percig nem tagadja vétkességét, és a mai napig rémálmai vannak a történtek miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.