Jász-Nagykun-Szolnok megye diák tanár újjáélesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei iskolába kérték a mentők gyors segítségét hétfőn, mert egy 17 éves diák összeesett a tornaórán. A segítségére siető tanár rögtön megvizsgálta a tanulót, aki nem lélegzett.

Amíg a mentésirányító folyamatosan instruálta a pedagógust az újraélesztésre, nemcsak a legközelebbi esetkocsit, de a helyi orvosi ügyeletet és a mentőhelikoptert is a helyszínre riasztotta; addig a diákok az iskola nyilvános defibrillátorát is odavitték a beteghez és több sokkot is leadtak.

Tanár élesztette újra a 17 éves diákot a suliban (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A perceken belül érkező mentők átvették és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A mentők stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a fiút. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.