Igazi őszi időjárásra számíthatunk a héten: jönnek a mínuszok és a ködös reggelek

Forrás: Thinkstock -
időjárás-előrejelzés meteorológia időjárás ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár napközben kellemes idő várható, reggelente már jöhetnek a mínuszok, így érdemes jól felöltözni. 

Hétfő

A ködfoltok megszűnését követően országszerte derült, napos, száraz idő várható. Estétől jelenhet meg kevés fátyolfelhő az Alpokalja térségében. A keleti, délkeleti szelet több helyütt élénk, Sopron környékén erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére többnyire -1 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kedd

A hajnali köd feloszlása után általában többórás napsütés várható. Napközben nyugat felől lassan megnövekszik a felhőzet, azonban a Tiszántúlon egész nap derült maradhat az ég. A Dunántúlon néhol előfordulhat gyenge eső, zápor a nap második felében. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 11 és 16 fok közé melegszik fel a levegő - írja a met.hu.

Reggel jönnek a mínuszok, napközben azonban szép idő lesz a héten. Forrás: Thinkstock

Szerda

Kezdetben az ország nagyobb részén felhős idő várható, a kevésbé felhős tájakon reggelre köd képződhet. Délelőtt a köd feloszlik, a felhőzet pedig egyre nagyobb területen szakadozik, csökken, általában több órára kisüt a nap. A nap első felében nyugaton és délen néhol előfordulhat gyenge eső, zápor, később már nem valószínű csapadék. A változó irányú szél mérsékelt marad. A minimumok -4 és +6, a maximumok 12 és 16 fok között alakulhatnak.

Csütörtök

Az éjszaka képződő köd feloszlását követően derült vagy gyengén felhős napos, száraz idő várható. A keleti szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +6, a csúcshőmérséklet 12 és 16 fok között valószínű.

Péntek

Az éjszaka képződő köd feloszlását követően derült, napos, száraz idő várható. A délkeleti vagy keleti irányú légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, helyenként azonban élénk lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.