Hamarosan kiszabadulhat a barátnőjét meggyilkoló Oscar Pistorius, most levelet írt a lány szüleinek

Forrás: AFP/Mujahid Safodien -
gyilkosság szabadulás börtön Oscar Pistorius találkozás Reeva Steenkamp levél olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Majdnem tíz éve történt, hogy a dél-afrikai paralimpikon, Oscar Pistorius halálosan megsebesítette barátnőjét, akit betörőnek nézett. A lány nem élte túl a lövést, a sportoló pedig jelenleg is börtönben ül, ám úgy tűnik, hamarosan szabadulhat.

A dél-afrikai törvények szerint a büntetés felének letelte után feltételesen szabadon lehet engedni az elítélteket. Oscar Pistoriust 2015-ben ítélték 13 év és 5 hónap szabadságvesztésre és idén kellett volna tárgyalni a kiengedését. Az eredetileg októberre tervezett meghallgatást azonban elnapolták.

A szabadon bocsátásnak több feltétele is van, az egyik, hogy a tettes elismeri felelősségét, vállalja tettei következményét és találkozik az áldozata hozzátartozóival. Reeva Steenkamp szülei nyitottak is a találkozóra, sőt a lány édesapja 2013 óta várja, hogy szemtől szemben beszélhessen gyermeke gyilkosával.

Forrás: AFP/Mujahid Safodien

A szülők végre választ szeretnének kapni arra, a férfi valójában miért is ölte meg a lányukat. Oscar vélhetően az elnapolt tárgyalás miatt döntött úgy, hogy levelet ír a szülőknek. A család ügyvédje, Tania Koen csak annyit árulhatott el, hogy a levelet nagyon lehangoló volt olvasni, érzelmileg megviselte Reeva szüleit, akik erre az üzenetre nem voltak felkészülve. A semmiből jött - írja a DailyStar.

Mivel a szabadon bocsátáshoz szükség van arra, hogy a bűnös és az áldozat hozzátartozói találkozzanak, Pistorius egy ideig még börtönben marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.