"Csökken az oxigénszintje is, olyan értékei vannak, hogy nem tudják megmenteni" - apósa tragikus történetét osztotta meg egy nő

járvány gyász tragédia kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tombol az országban a koronavírus negyedik hulláma, egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre. Sokan, akiknek valamelyik ismerőse vagy családtagja küzd a vírussal, online kérnek tanácsot, támogatást sorstársaiktól. Egy ilyen, egymást támogató csoportban osztotta meg egy nő elhunyt apósa történetetét.

A tematikus Facebook-csoportokban egymásra találnak a szerettükért aggódó emberek. Sokan megosztják a történetüket, egymástól kérnek tanácsot, olyanoktól, akik már voltak hasonló helyzetben - írja a Ripost.

Egy ilyen csoportban számolt be egy nő apósa történetéről: amikor a férfi kórházba került, a nő beszámolt a jobb, és a rosszabb pillanatokról is. Nemrég arról írt, hogy már jobban van az apósa, aztán hirtelen a halálhírét közölte:

"Sajnos rossz hírrel jöttem. Telefonáltak a kórházból, apósom szervezete feladta a harcot. Összeomlott a szervezete teljesen, csökken az oxigénszintje is, olyan értékei vannak, hogy nem tudják megmenteni. Ha leáll mindene, lekapcsolják a gépről. Ezt az orvos mondta. Anyósom és az egész család kiborult most. Itt a csopiba nagyon kedvesek voltatok, sokan írtatok és biztattatok. Köszönöm nektek ezt. Próbáltunk bízni és hinni, hogy legyőzi a vírust. De sajnos most ez nem így történt, a szervezete feladta a harcot" - osztotta meg a nő a szomorú hírt.

Sokan támogatásukat és részvétüket fejezték ki a család felé, elmondták, mennyire szurkoltak a nagypapa felépüléséért.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Pár nappal ezelőtt vesztette életét egy háromgyermekes, mórahalmi mentős, Hatvani Balázs, tegnap pedig egy újabb frontvonalban harcoló embert győzött le a kór: "Dr. Wlassics Katalin mentőorvos valóban az életét adta értünk. A szó leghétköznapibb és legtragikusabb értelmében. Miközben légszomjjal küzdő embereket mentett, megfertőződött a koronavírussal, és itt hagyott minket örökre" – idézi a Ripost az egyik megemlékezést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.