Összefogott az ország a koronavírusban elhunyt mentőápoló családjáért: ennyi pénz gyűlt össze nekik

Forrás: Shutterstock -
betegség halál Hatvani Balázs mentőápoló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatvani Balázs, röszkei mentős november 17-én hunyt el koronavírusban. A férfi hátrahagyta feleségét és három gyermekét. A család nehéz helyzetbe került, de a civilek, a bajtársak és a sportolók egy emberként fogtak össze, hogy segítsék őket.

A Csongrád megyei Röszkén és a mórahalmi mentőállomáson sofőrként dolgozó Hatvani Balázs tragikusan fiatalon, 47 évesen hunyt el. Végig a frontvonalban harcolt a koronavírussal a járvány összes hullámában, mégis a járvány vette el az életét.

Balázs családja - felesége, Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán - nemcsak a családfőt vesztették el, hanem kilátástalan helyzetbe is kerültek. A család vállát több hitel, 8 millió forintnyi tartozás nyomja, ami most anyagi helyzetüket nagy veszélybe sodorba.

A mentős bajtársak, élükön Gera Zsolt mentésirányítóval adománygyűjtésbe kezdtek. 12 óra alatt több, mint 2 millió forint gyűlt össze a család számára. Mellettük az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja is jótékonysági kutyás sporteseményt szervezett - írja a Ripost.

Hatvani Balázs végig a frontvonalban harcolt a koronavírussal a járvány összes hullámában (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

"Jó pár éve csatlakoztak hozzánk Balázsék, mivel a két fia junior kategóriában kutyás futóversenyzők, ráadásul igen szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Ezért magától értetődő volt, hogy mi is igyekszünk segíteni" - mondta a Borsnak Dér Andrea, a kutyás sportklub elnöke.

"A jótékonysági verseny hétfő estig tart, amin nemcsak ebbel futók, hanem kutyás terepkerékpározók - tereprollerezők - és túrázók is részt vehetnek. A minimum táv két kilométer. A nevezési díj a család számára felajánlott támogatás, a regisztráltak pedig emléklapban részesülnek" - mesélte Andrea, majd kiemelte, eddig több mint 150-en indultak az eseményen.

Sebestyén Balázsék a múlt hét óta azon voltak, hogy segítsenek az eladósodott családnak, ma reggel pedig Gera Zsolt elmondta, hogyan áll most a gyűjtés.

-mondta a mentésirányító, aki a rádióban köszönte meg a rengeteg felajánlást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.